Herrmode 2016

Accessoarer är något riktigt viktigt, inte minst vad gäller herrmodet, detta kan mycket väl vara en stilren och tidlös klocka på armen. Men vilka är herrmodets nyckelplagg för år 2016?

 

ctyts.netI Metro Mode återfinns en rad smarta stiltips som alla killar bör känna till under året 2016, för det är något som gör stilen både enklare och mer självklar för en själv. Bland annat att en klocka är mer än bara en klocka, det är en måste-accessoar att bära under detta år och denna spelar dessutom en stor del av din personliga stil. Varför inte investera i flera olika tidlösa klockor som passar både dina olika stilar och plagg men även ditt humör för dagen. För en stilren outfit skadar det ju inte att armbandsuret har ett svart natoband med vita prickar till exempel.

Men för att kunna matcha accessoarer och liknande är det viktigt att man har en stabil och trygg basgarderob med plagg som neutrala t-shirts att välja bland, liksom en bomberjacka kanske, stilrena skor samt kläder som är rätt för just din kropp. I detta ingår det att fråga experter i klädbutiker om råd och tips samt att våga prova ordentligt innan man shoppar loss en massa plagg, som i sin tur kan bli ganska dyrt.

Uppstickare som kommer att synas i butiker om ett tag

I Café listas de mest omtalade herrplaggen som synts på årets olika modevisningar och catwalks. Detta är kanske plagg för den lite mer modiga modelejonet, med retroromantiska och androgyna plagg från stora märken som Gucci, korta shorts från Prada och blommiga, rockiga kavaljer med sextiotalsinfluenser. Även kritstrecksrandigt syntes, på kostymer bland annat. Men det som syns på visningarna i Milano, Paris och New York är stilriktningar som kommer att överföras på ett eller annat sätt ut i butikerna, oavsett om detta kanske tar tid samt att plaggen förändras och blir lite mer casual än haute couture.