Röda sneakers

Röda ConverseskorVitt, svart och grått dominerar när det kommer till sneakers. Men det finns också många färgklickar. Vill man ha ett par röda sneakers har man många modeller att välja mellan, men man kan få leta lite.

Röda strumpor är ett klassiskt sätt att addera lite färg till sin outfit. Det är t.ex. inte ovanligt att man ser kostymklädda män som har röda strumpor. Röda skor är inte riktigt lika klassiskt, men det har funnits mycket länge. Även idag kan man hitta nästan alla typer av skor i rött, men man kan bli tvungen att leta lite.

De röda skor som är lättast att hitta i handeln är troligen oxblodsröda Dr Martens, som har funnits åtminstone sedan 60-talet. Ännu äldre är antagligen Converse röda Chuck Taylors. Med tanke på alla kopior som också finns är antagligen skor i Converse-modell de billigaste och mest tillgängliga röda sneakers man kan få tag i.

Gör som Jordan

Idag ser man ingen som spelar basket i höga Chuck Taylors, men ursprungligen är det en basketsko. På 80-talet sponsrade Nike en ung och lovande basketspelare med en skomodell i rött och vitt. På den tiden fick man inte spela i röda skor, så spelaren fick betala böter efter varenda match han spelade. Nike insåg dock att den reklam de fick var värd mer pengar, så de betalade spelarens böter.

Den unge spelarens namn var Michael Jordan, och skon han spelade i är idag känd som Air Jordan 1. Varje år lanseras en ny modell, men man släpper också varianter av de gamla modellerna. Det gör att man ibland har chansen att lägga vantarna på ett par nytillverkade röda Jordan 1.

Vill man ha något nytt så kan man kolla upp de stora sneakertillverkarnas knit-modeller. Puma lanserade nyligen sitt Proknit, och den första modellen i detta material är Ignite evoKNIT. Modellen släpptes nyligen, och har som Nikes Flyknit-modeller en ”strumpa” innanför snörningen.