Slipp torr och fnasig hud

pexels-photo-286951Under hösten, vintern och våren är huden ofta extra torr och fnasig. Men nu kan du slippa detta en gång för alla genom att exfoliera ordentligt och återfukta – om du vill kan du till och med göra dina egna produkter hemma!

Just nu är det en typisk sådan tid på året som när huden ofta är torr och fnasig och det kan vara svårt att få bukt på det – om du inte införskaffar produkter på Dermalogica exempelvis! Det finns massor enkla saker du kan testa för att göra underverk med din hy.

Motverka torrhet

Smörj och krämer i all ära, men det gäller också att försöka förebygga torr hy på andra vis. Det finns massor av tips och tricks kring hur du i vardagen kan göra saker som motverkar att huden känns snustorr. Men enkla vaneförändringar som att spraya ansiktet med fuktgivande spray när du sitter framför datorn, duscha lite svalare, dricka mycket vatten och byta till en oljebaserad ansiktstvätt kan rädda din hy under de perioder när den brukar vara som torrast kan du göra stor skillnad.

”Om du har torr hud kan det vara din rengöringsprodukt som är boven i dramat. Har du en torr hud ska du inte tvätta dig med en rengöringsprodukt som löddrar. Använd istället oljebaserade produkter eller naturliga oljor som kallpressad mandelolja, olja löser upp fett och smuts”, skriver MetroMode.

Gör egen lotion och skrubb

Du kan även göra en egen lotion för att återfukta både kropp och ansikte så mycket som behövs för tillfället, eftersom du då själv kan bestämma mängden återfuktande ämnen i din lotion. Med kokosolja, sheasmör och bivax kan du enkelt göra din egna lotionbar, skriver Expressen, något värt att testa om du lider av torr och fnasig hud. Men återfuktning är inte det enda som behövs för att få bukt med torrheten, där är exfoliering a och o – och en sådan kan du också göra själv med bland annat kaffesump, kokosolja och råsocker. Se hur i videon här.