Streetwear: modet för 2017

Gautmodet hett igen och intog Stockholms modevecka med råge – något som definitivt kommer att synas i modetrenderna för kommande säsong, speciellt som våren nu närmar sig med stormsteg!

”Plötsligt verkar allt ha fallit på plats. En ny kreativ kraft genomsyrade hela veckan. Med innovationssugna modeskapare som lyfte kollektionerna till en ny nivå, unga talanger som visade på nya möjligheter och en streetwearscen som tillförde ytterligare en dimension.” så skriver Dagens Nyheter i sin recension av modeveckan.

street stilSnyggt streetwear i kombination med härliga yogakläder går att finna hos butiken Hangmatta som hittas på adressen http://www.hangmatta.com/ och här är det säkerligen många modemedvetna som kommer inhandla sina kläder i vår. Det är i alla fall om man tror på Stockholms modeveckas trendspaningar om att just streetwear är vad man ska bära i år. Den trenden sken nämligen starkast på en annars sedvanlig modevecka – så menar i alla fall de recensenter som skrivit om modeveckan, vilket bland annat citatet ovan skvallrar om. Något som till exempel Helsingborgs Dagblads recensent skriver om modeveckan är:

”Hållbarhet, unisex- och gatumode är tydliga inslag när årets modevecka drar igång.”

Och det dröjde inte länge förrän modemagasinen började spotta ut sina förslag på märken att hålla ögonen öppna för i butikerna nu fram på vårkanten. Till exempel tipsar tidningen Café sina manliga läsare vad de ska hålla utkik efter i klädbutikerna – men tack vare att just streewear, eller gatumodet, är så pass androgyn hindrar det självklart inte att även tjejer har glädje av samma kläder. Det gör att både killar och tjejer kan ha likadana outfits, vilket passar det modemedvetna paret som inte är helt främmande för att dela på en gemensam garderob till exempel.

Tips på streetwearplagg att bära i vår:

  • Bomberjackor
  • Munktröjan
  • Midjetröjan
  • Sweatpants
  • Parkas