Viktigt när du gör fillers

Det råder ingen lag i Sverige om vem som får göra ingrepp med botox och fillers. Därför är det tyvärr många som arbetar med detta men som saknar legitimation inom sjukvården. Samtidigt är det många i branschen som tagit sitt ansvar och erbjuder legitimerad personal på sina salonger. Leta därför upp just en sådan salong för att minska risken för skador.

sprutaBotox fillers Stockholm gör behandlingar mot bland annat rynkor. Det är många som tar del av tjänsterna i branschen som växer och blir mer och mer populär. Det är många som tar hjälp och får sitt utseende att bli bättre, vilket oftast har en positiv påverkan på den psykiska hälsan.

Det är dock väldigt viktigt att man är försiktig och är säker på att det är en bra salong man gör sitt ingrepp hos. Sprutor med botox och fillers som läggs på fel sätt kan ge skador. Som man skriver om på Sveriges Radio ska en behandling gjord på rätt sätt gå ur kroppen med tiden. Men om den läggs fel kan den stanna kvar och orsaka bland annat knölar, missfärgningar och i värsta fall blodförgiftningar.

Jag tycker att det ska vara lagstiftat för det ska vara en trygghet för den som kommer och blir behandlad – Janda, sjuksköterska.

Därför är det bra att tänka på att man tar hjälp av legitimerad personal när man bestämt sig för att fixa till bekymmerrykorna i pannan eller piffar upp läpparna lite. Det råder egentligen ingen lag om vem som får lägga filler och botox i Sverige, men positivt nog är det många salonger som enbart arbetar med personal som är legitimerade inom sjukvården.

Ny lag har diskuterats länge

Man har faktiskt länge diskuterat frågan om lagar inom skönhetsingrepp och skönhetsindustrin. Många inom branschen är överens om att det egentligen borde finnas en lag som säger att man måste vara legitimerad för att utföra injektioner. Både Socialstyrelsen och Läkemedelsverket har länge haft en pågående utredning där lagar och regler tyvärr dröjer. Det återstår därför att se hur länge till branschen kan gå oreglerad.